top of page
Zdravljenje zob in dlesni

ZDRAVLJENJE ZOB IN DLESNI

V Sloveniji so vnetja dlesni zelo pogosta. Paradontalna bolezen se lahko kaže kot blago vnetje dlesni (gingivitis), lahko pa že kot blago oz. obsežno propadanje mehkih in trdih tkiv okoli zoba, ki nazadnje privedejo do izpada zob.

Z ustrezno higieno in z zdravljenjem vaših dlesni lahko upočasnite in ustavite paradontalno bolezen. 

V naši ordinaciji dlesni zdravimo z laserjem. Prednosti takega zdravljenja so hitrejše in boljše celjenje, minimalen občutek nelagodja, manj krvavitev, zmanjšana občutljivost tkiv ob posegu, zmanjšana možnost infekcije in ni uporabe skalpela.

Zaradi globokega kariesa, ali poškodbe zoba lahko pride do vnetja in nato odmrtja zobne pulpe (živega tkiva - živca). Tak zob je poln bakterij, te pa lahko škodujejo vašemu zdravju. Zob v takem stanju je potrebno endodontsko (koreninsko) zdraviti. To poteka tako, da mrtva in vneta tkiva odstranimo, okužen predel razkužimo in nato votlino zapolnimo z netoksičnim materialom. Za učinkovito zdravljenje zob si pomagamo z rentgenskimi posnetki. Zdravljenemu zobu povrnemo prvotno obliko in funkcijo. Tak zob je nato lahko še dolgo v vaših ustih.

Za endodotsko zdravljenje uporabljamo SAP sistem, pri katerem se sveder prilagaja obliki korenine, kar omogoča natančnejše in lažje zdravljenje, hkrati pa ne poškodujemo zoba.

Za zdravljenje zobne gnilobe, odlomljenih in poškodovanih zob uporabljamo estetske (bele) zalivke, narejene iz kompozitne smole. Bele zalivke so praktično nevidne, z izbiro ustreznega odtenka pa vam tudi omogočajo povrnjen naravni videz vaših zob.

Če vas motijo srebrne (amalgamske) zalivke, jih bomo z veseljem zamenjali za bele. Amalgam zalivke vsebujejo živo srebro in povzročajo probleme, kot so: 

  • poke preostalega dela zoba

  • sivo obarvanost dlesni in zoba okoli zalivke

  • občutek električnega prevajanja

  • kovinski okus

  • razvoj lichen planusa (kožna bolezen)

Iz zgoraj navedenih razlogov in tudi naravnejšega videza zob vam priporočamo, da se odločate za bele zalivke.

Ne čakajte, da vam bakterije v telesu povzročijo škodo. Pokličite nas na 040 346 100, ali izpolnite kontaktni obrazec in se naročite na pregled.

implantat s prevleko
mostiček

ZOBNA PROTETIKA IN IMPLANTATI

Protetična dela vam:

  • povrnejo vaš nasmeh,

  • povrnejo možnost pravilnega govora in žvečenja,

  • ohranjajo pravilno obliko obraza,

  • enakomerno razdelijo žvečne sile in

  • preprečujejo patološke premike.

Zobna protetika in implantati se uporabljajo za nadomestitev manjkajočega zoba, ali več zob, ko je zob odkrušen, ali ko nam manjka del zoba.

Med zobno protetiko spadajo mostički (slika pod tem tekstom), prevleke, delne in totalne proteze, prevleke na vsadkih, mostički na vsadkih in proteze na vsadkih.

Implantat je zobni vsadek, narejen iz titana, ali titanovih zlitin, in je nadomestek zobne korenine, ne zoba. Implantat se kirurško vstavi v kost in ko se ta zaraste, se izdela protetični nadomestek zoba, ki se ga nato namesti na vsadek. Vraščanje implantata traja od tri do šest mesecev.

(Implantat z zobno prevleko - slika levo). 

Vam manjkajo zobje, ali deli zob? Naročite se na informativni pregled.

Zobna protetika in implantati

BELJENJE ZOB IN ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA

Kava, čaj, vino in tobak lahko pustijo neprivlačne madeže na zobeh, kar vpliva na našo samozavest. V naši ordinaciji poskrbimo, da rumeni zobje ne bodo več težava. Z beljenjem zob obnovimo lepoto in sijaj vaših zob.

V naši ordinaciji za bolj bele zobe skrbimo z rednim čiščenjem zobnega kamna (zakaj je redno čiščenje zobnega kamna pomembno si preberite tukaj) in opalescence sistemom za beljenje zob, pri katerem zobozdravnik naredi posebne vstavke, ki se natančno prilegajo vašim zobem, te pa nato uporabljate doma skupaj z opalescence belilnim gelom. Tak način beljenja zmanjša vpliv belila na vaše dlesni in je zato najbolj varen način beljenja zob. Tak način beljenja zob vam bo prinesel svetlejši in bolj bel nasmeh.

Vaš nov svetlejši nasmeh boste ohranili z dobro higieno in rednimi pregledi.

Ponujamo beljenje zob v Ljubljani, različne načine in rešitve za različne zobe. Izpolnite obrazec, ali nas pokličite na +386 40 346 100 in se naročite.

Beljenje zob
Prvi pregled

PRVI PREGLED

O prvem pregledu si preberite na povezavi:

Na prvem pregledu v zobni ordinaciji Zobni raj

Na prvi pregled se naročite tako, da izpolnite obrazec, ali nas pokličete na 040 346 100.

Zobozdravnik opravlja kontrolni pregled zob in ustne votline

KONTROLNI PREGLED

Kontrolni pregled stanja vaših zob in ustne votline je potrebno opraviti enkrat letno, da se pravočasno ugotovi nastanek kariesa, ali drugih mogočih bolezenskih stanj zob in dlesni.

V primeru, da se bolečine pojavijo prej kot v enem letu, je obisk pri zobozdravniku potreben takoj. Takrat ne smete odlašati in čakati, saj bolečina nakazuje, da je bolezensko stanje napredovalo in je potrebno čim hitrejše ukrepanje. S pravočasnim obiskom pri zobozdravniku se lahko izognete dolgotrajnemu zdravljenju zoba, ali celo izgubi zoba.

Za kontrolni pregled se lahko naročite tako, da nas pokličete, ali izpolnete obrazec na tej povezavi.

Kontrolni pregled
bottom of page